De beste alles-in-1-provider #internet, #alles-in-1 #provider, #televisie, #digitale #tv, #telefonie, #internetprovider


#

De beste alles-in-1-provider

Beste uit de Test

XS4ALL Glasvezel is opnieuw Beste uit de Test in het tweede kwartaal met een testoordeel van een 8,2. Wel was de voorsprong op de nummer 2 in het eerste kwartaal groter (8,4 tegenover een 8,0). Met een 8,0 staat dit keer KPN Glasvezel op nummer 2.

OnsBrabantNet/ON/Edutel Glasvezel staat derde met een 7,9. De oude nummer 2 ZeelandNet/Delta staat deze keer op een gedeelde vierde plek.

 1. XS4ALL Glasvezel: 8,2
 2. KPN Glasvezel: 8,0
 3. OnsBrabantNet/ON/Edutel Glasvezel: 7,9
 4. XS4ALL DSL, ZeeLandnet/Delta: 7,8

De internetkwaliteit van XS4ALL Glasvezel krijgt maar liefst een 8,6 en laat daarmee de andere aanbieders achter zich.

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Van Online.nl DSL – voorheen op de laatste plek in de tabel – en T-Mobile Glasvezel hebben we dit kwartaal geen testresultaten. Simpelweg omdat te weinig klanten hun oordeel hebben gegeven over deze aanbieder, zodat we geen betrouwbare uitspraken kunnen doen.

Storingen internet en bellen

Panelleden van een aantal providers melden aardig wat internetstoringen. Tele2 DSL, Ziggo Kabel en Telfort DSL hebben daarvan het meeste last met alledrie 21%. Solcon heeft meer internetklachten gehad dit kwartaal (van 12% in kwartaal 1 naar 17% nu).

 • Minste internetstoringen: 8% (XS4ALL Glasvezel, ZeelandNet/Delta Kabel en Caiway Glasvezel)
 • Meeste internetstoringen: 21% (Tele2 DSL, Ziggo Kabel en Telfort DSL)

Opvallend is dat het aantal telefonie storingen (vast bellen) bij álle providers meevalt.

 • Minste telefoniestoringen: 2% (Caiway Glasvezel)
 • Meeste telefoniestoringen: 8% (Tele 2 DSL, Telfort DSL en Solcon Glasvezel)

Televisiekwaliteit

Klanten geven niet heel hoge cijfers aan de tv-kwaliteit, maar opvallend is dat bijna alle aanbieders een hogere score hebben ontvangen dan in kwartaal 1. Alleen Telfort Glasvezel en Solcon Glasvezel hebben dezelfde score gekregen van hun klanten.

OnsBrabantNet/ON/Edutel Glasvezel en ZeelandNet/Delta Kabel hebben de hoogste score: een 7,7. Ziggo komt opnieuw als laagste uit de test, maar heeft wel een hogere score (van 5,7 naar een 6). Het zijn de tv-storingen die voor dit relatief lage cijfer zorgen.

 • Hoogste score: 7,7 (OnsBrabantNet/ON/Edutel Glasvezel en ZeelandNet/Delta Kabel)
 • Laagste score: 6 (Ziggo)

Ondanks de hogere scores, hebben providers nog altijd last van veel tv-storingen: 30% bij Tele2 DSL. Eigenlijk doet alleen OnsBrabantNet/ON/Edutel Glasvezel het goed: slechts 10% heeft last gehad van tv-storingen.

 • Minste televisiestoringen: 10% (OnsBrabantNet/ON/Edutel Glasvezel)
 • Meeste televisiestoringen: 30% (Tele2 DSL)

Klantenservice

De klantenservice is meestal een knelpunt bij de internetproviders. Geen enkele provider scoort een 8 of hoger, maar de scores liggen dit kwartaal niet onder de 7. XS4ALL Glasvezel steekt boven iedereen uit met een 7,9, op de voet gevolgd door Solcon Glasvezel met een 7,8.

 • Hoogste score: 7,9 (XS4ALL Glasvezel)
 • Laagste score: 7 (Telfort Glasvezel)

Tevredenheid aanbieder

XS4ALL-klanten (Glasvezel en DSL) zijn het meest tevreden over hun provider (8,8 en 8,3). Zij zullen niet zo snel overstappen. Ook de panelleden van KPN Glasvezel geven een mooie score aan hun internetprovider: een 8,2.

De klanten van Tele2 DSL daarentegen staan meer open voor een overstap, ze geven Tele2 DSL een 5,6.

 • Hoogste score: 8,8 (XS4ALL Glasvezel)
 • Laagste score: 5,6 (Tele2 DSL)

Eind december 2016 maakten we een vergelijking van KPN versus Ziggo. de 2 grootste ‘landelijke’ internetproviders. We zetten ze naast elkaar op basis van ons onderzoek ‘de ProviderMonitor’ en de inhoud van het alles-in-1-pakket.

Vergelijken en overstappen

Alles-in-1-providers vergelijken kan met de vergelijker van de Consumentenbond. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook in terug. Welke aanbieder is de beste internetprovider voor jou? De vergelijker helpt je met de keuze van het beste abonnement.

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Meer vragen over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een tablet of smartphone

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal tablets of smartphones onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en wie weet win jij dan een tablet of smartphone!

Lees ook

 • Over onze test en dienstverlening
 • Benieuwd naar het storingenverloop van providers over 2016? Bekijk dan onze pagina over storingen bij alles-in-1-providers in 2016

Resultaten van kwartaal 3 2017 zullen eind oktober gepubliceerd worden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *