Gps track log #gps, #garmin, #dealer, #importeur, #navigatie, #motornavigatie, #autonavigatie, #fietsnavigatie, #wandelnavigatie, #fitnessnavigatie, #hardloophorloges, #golfnavigatie,


#

Redactionele noot: Deze tekst is vertaald uit het engels, en is voornamelijk bedoeld om de voordelen van de track logs in hun routes te tonen; zij verkopen die routes. Wij hebben zelf deze routes niet. Voor meer informatoe, bezoek de originele web site van TrekNow. Voor tracks in Nederland bezoek www.gpstracks.nl

Een track log is een verzameling punten op de loop van een route. Het is feitelijk een broodkruimel spoor van de route die gevolgd is. Track logs vertellen ons waar we zijn geweest, en dus ook hoe we terug kunnen komen tot het punt waar we begonnen zijn. Belangrijker nog, indien het van te voren geprepareerd is, kan een track log ook aangeven waar we heen moeten.

Track logs worden doorgaans gemaakt door een GPS apparaat terwijl de gebruiker een gewenste route volgt. Het is een vastlegging van de afgelegde pad. Niet alle GPS apparaten hebben de mogelijkheid om bestaande tracks te gebruiken. Sommige apparaten geven alleen de gebruiker een actieve track log zonder de mogelijkheid te bieden om de track log als een apart bestand op te slaan.

De verschillende GPS apparaten behandelen track logs op verschillende wijzen. Ook binnen de produktreeks van ��n fabrikant zijn er verschillen in de track log functies, voornamelijk vanwege doorontwikkeling van het concept. Sommige apparaten hebben alleen de mogelijkheid tot ��n actieve of hoofd track log. Anderen bieden de mogelijkheid om track logs op te slaan in het geheugen.

De Garmin GPS III+ en oudere modellen bieden niet de mogelijkheid om tracks in het apparaat te laden (uploaden) als opgeslagen logs, dus gaan alle geladen tracks naar de actieve of hoofd track log. Het is dus belangrijk om niet te vergeten elk individuele track na het uploaden apart op te slaan uit de actieve log indien het de bedoeling is meerdere track logs beschikbaar te hebben op het apparaat.

Er zijn beperkingen op hoeveel track punten er in een track log bestand opgeslagen kunnen worden. Veel typen staan meer punten toe in de actieve log dan in opgeslagen logs. Wanneer een actieve track log bewaard wordt, dan wordt het aantal punten verlaagd tot een aantal minder dan of gelijk aan wat er mogelijk is; de resolutie wordt dus verlaagd. Vroege Garmin types staan 250 punten toe in een opgeslagen log. Sommige van de luxere types zoals de Garmin eTrex Vista staan 750 punten toe in een opgeslagen log.

Op de nieuwere Garmin modellen kunnen track logs rechtstreeks in opgeslagen logs van het apparaat geladen worden. Deze logs mogen niet meer dan het maximum aantal punten bevatten, anders worden ze afgekapt, en gaat de laatste gedeelte verloren. Het is een goed idee om track logs op je PC te bewaren in een gereduceerd formaat (minder dan of gelijk aan het aantal track punten mogelijk in een opgeslagen log voor het bedoelde apparaat).

Hou ook in gedachte dat tracks die ge-upload worden die niet de naam ACTIVE LOG hebben, in een opgeslagen track log worden gezet op die modellen waarbij het uberhaupt mogelijk is om rechtstreeks naar opgeslagen track te uploaden.

Hierboven is een Garmin MapSource scherm afdruk van de Black Bear Pass trail track in zuidwest Colorado. Het laat de werkelijke pad van het spoor vanaf US Highway 550 west tot de Pandora Mine aan de oostkant van Telluride Colorado. zien. (Let op de switchbacks , waar je eigenlijk weer tegen de richting in gaat, ten zuidwesten van de Pandora Mine.)


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *